Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

CHP Milletvekili Havutça Soma'da

CHP Milletvekili Havutça Soma

CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM Soma Araştırma Komisyonu Üyesi Namık Havutça Savaştepe, Sarıbeyler ve Karacalar`da Soma maden faciasında şehit düşenlerin yakınlarını bir kez daha ziyaret etti.

CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM Soma Araştırma Komisyonu Üyesi Namık Havutça Savaştepe, Sarıbeyler ve Karacalar`da Soma maden faciasında şehit düşenlerin yakınlarını bir kez daha ziyaret etti.
Ziyarette konuşan CHP Milletvekili Havutça, "Biz, Soma`yı unutmadık, asla da unutturmayacağız" dedi.
CHP Milletvekili Havutça, madende yaşamlarını yitiren başmühendis Mehmet Efe ile Özcan Öncü`nün babaları ile görüştü. Baba Resul Efe`den Mehmet Efe`nin kardeşi Gürkan`ın madende çalıştığını öğrenen Havutça çıkarılan torba yasa ile Gürkan`ın kamuda çalışma hakkı olduğunu, 13 Mayıs günü Türkiye`nin büyük bir acı yaşadığını, yürek yakan bu acının unutulmasının mümkün olmadığını dile getirdi.
Şehit 301 madencinin yakınlarına yasal düzenlemelerle bazı haklar tanınması için hazırlanan kanun tasarısının arkasına, gerekli ama şehit yakınları için acil olmayan olur olmaz düzenlemeler eklenerek torba kanunu çıkardıklarını belirten Havutça, "AKP hükümeti buradaki vatandaşlarımızın haklarını 4 ay gasp etmiştir. Şimdi AKP`nin şehit madenci kardeşlerimizin yakınlarına verdiği sözleri tutup tutmadığını en iyi onlardan öğrenebiliriz. Bunun için buradayız" dedi.
Havutça: “CHP’nin tezkeresi mecliste görüşülmelidir”
Havutça, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu`nun AKP hükümetine yeni tezkere çağrısında bulunduğunu, bu tezkerenin bir an önce Meclis`te görüşülerek hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. CHP`nin tezkere önerisinin "askerimizin kara harekatını Kobani`nin kurtarılması ve IŞİD`in buradan püskürtülmesi hedefiyle kısıtlanması, yabancı askerin ülkemizde konuşlandırma madde sinin çıkarılması" olduğunu ifade eden Havutça, şunları söyledi: "Sağduyulu olmak provokasyonlara gelmemek zorundayız. 6 ilde ve çok sayıda ilçede sıkıyönetimi andıran sokağa çıkma yasakları uygulanmaktadır. 23 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 145 vatandaşımız ise yaralı durumda. Yüzlerce gözaltı var. Doğu`da, Güneydoğu`da Atatürk`ün heykelleri yakılıyor, okullar yakılıyor, Türk bayrağı indiriliyor, insanlar öldürülüyor."
CHP’nin toplumsal barışın ciddi tehdit altında bulunduğu bu dönem içinde, çözümlerle geldiğini öne süren Havutça, " Biz, hep birlikte güzel bir Türkiye`nin inşası yola çıktık hedefimiz budur. Kimsenin açıkta kalmadığı, aç kalmadığı, herkesin karnının doyduğu bir Türkiye için, herkesin huzur içinde yaşadığı, herkesin işinin, aşının olduğu bir Türkiye için, hiçbir yurttaşımızın ihmallerden ölmediği, iş cinayetlerine kurban verilmediği bir Türkiye için yola çıktık. Bugün Soma`dayız, İvrindi`deyiz. Yarın başka bir yerde. Doğu`da, Batı`da, Güney`de, Kuzey`de olacağız. Sorun nerede ise biz orada olacağız. Bunun için yola çıktık, bunun için mücadele ediyoruz. Hep beraber güzel bir Türkiye`yi inşa etmek için" diye konuştu.



  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı